فهرست

هل و روزهای سرد

 هل، میوه‌ای خشک شده، معطر و سبزفام با طبیعتی  گرم و خشک و سرشار از نشاسته، ویتامین C، انواع ویتامین‌های گروه B، آهن، منگنز، روی، مس، منیزیم، سدیم، کلسیم، پتاسیم، فسفر و ترکیبات فرار معطر شامل سینئول، لینالیل استات و ... است.

 جویدن این میوه خوشبو و دانه‌های تند و معطر آن خوشبو کننده دهان و برطرف کننده بوی بد عرق است. 

 دم کرده‌ خوش‌گوار میوه هل تقویت کننده لثه، خشکاننده ترشحات حلق و برطرف کننده آبریزش دهانی است.

 جوشانده میوه‌ی نیم‌کوبیده‌ی هل با گلاب تقویت کننده معده است، تهوع را برطرف می‌کند و توصیه مناسبی در رفع تهوع دوران بارداری است.

 کمیسیون E (کمیسیون علمی تخصصی ارزیابی ایمنی و اثربخشی گیاهان دارویی) تاثیر دارویی میوه و دانه هل را در رفع سوء هاضمه تایید کرده است.

  توصیه می‌شود در روزهای سرد سال جهت تقویت معده و رفع سردی گوارش از دم‌کرده میوه و دانه هل استفاده شود.

  عارضه جانبی: مصرف هل بیش از ۳ گرم در روز برای ریه مضر است.

                                                                                                                                               منبع مطلب: انجمن علمی طب سنتی