فهرست

گزارش مردمی بررسی تاثیر فرآورده ترکیبی سنتیِ «قرص وَرد» بر علائم بالینی بیماران مبتلا به سوءهاضمه عملکردی

سوءهاضمه عملکردی یک اختلال شایع دستگاه گوارش است که می‌تواند به مدت طولانی بیماران را درگیر نماید. در این مطالعه هدف بررسی تاثیر یک فرآورده ترکیبی سنتیِ گیاهی به نام «قرص وَرد» بر علائم بالینی بیماران مبتلا به سوءهاضمه عملکردی بوده است.
در این مطالعه هفتاد بیمار
سوءهاضمه عملکردی بالغ با توجه به معیارهای Rome IV و بدون عفونت هلیکوباکترپیلوری وارد مطالعه شدند و شرکت‌کنندگان در مدت 4 هفته مداخله به‌طور تصادفی به دو گروه ورد یا دارونما تقسیم شدند. درمان‌ها به‌صورت مصرف خوراکی کپسول به‌صورت دوسوکور (500 میلی‌گرم، سه بار در روز و نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی) انجام می‌شد. بیماران قبل و بعد از 2، 4 و 8 هفته پس از مداخله، از نظر تغییر در نمره کل مقیاس رتبه‌بندی علائم گوارشیGSRS ، مقیاس استرس اضطراب افسردگی (DASS-21)، نمرات اجزای مختلف فرم بررسی سلامتی 36 ماده‌ای (SF-36) و هرگونه عوارض جانبی بررسی شدند. تغییرات امتیازات پرسش‌نامه‌های  GSRSو DASS-21از ابتدا تا پایان مداخله در گروه ورد به طور معنی‌داری بیشتر بود (0.001> P). به جز ریفلاکس، نمرات زیرگروه‌های دیگر علائم سوءهاضمه عملکردی با تأثیر قابل‌توجهی در گروه ورد کاهش بیشتری داشت (0.05> P). همچنین، تغییرات در نمره کل SF-36 در 4 و 8 هفته پس از مداخله در گروه ورد به طور قابل‌توجهی بیشتر بود(0.001> P). به جز ریفلاکس، بهبود علائم گوارشی همراه با افسردگی، استرس و اضطراب و همچنین کیفیت زندگی در گروه ورد نسبت به گروه دارونما بیشتر بود. این یافته‌ها نشان می‌دهد که ورد، به‌عنوان یک درمان مکمل، ممکن است تأثیر امیدوارکننده‌ای در رفع علائم سوءهاضمه عملکردی داشته باشد.