فهرست

به مناسبت روز جهانی قلب؛ چه گونه قلب سالمی داشته باشیم؟

دکتر رحیم فیروزی با اشاره به اینکه قلب یکی از ارگان‌های حیاتی بدن است که حفظ سلامت آن ارتباط مستقیمی با حفظ سلامت سایر ارگان‌های بدن دارد؛ به چند توصیه طب ایرانی در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و تقویت آن پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر رحیم فیروزی، متخصص قلب و عروق، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه قلب یکی از ارگان‌های حیاتی بدن است که حفظ سلامت آن ارتباط مستقیمی با حفظ سلامت سایر ارگان‌های بدن دارد؛ تصریح کرد: از نگاه طب ایرانی و حکمای بزرگی همچون بوعلی سینا، قلب جزو مهمترین اعضای بدن به شمار می‌آید؛ به طوری‌که در بسیاری از منابع طب سنتی کشورمان از قلب به عنوان یکی از اعضای رئیسه، نام برده شده است.

ایشان افزودند: متاسفانه در دهه‌های اخیر به دلیل ماشینی شدن زندگی، کم‌تحرکی، الگوی غذایی ناسالم و به طور کلی سبک زندگی غلط، ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی شایع شده است.

دکتر فیروزی با بیان اینکه حالات روحی و روانی تاثیر مستقیمی بر عملکرد قلب دارند؛ اظهار کردند: شادی و فرح سبب تقویت قلب و حالاتی همچون غم، ترس، اندوه و هیجانات ناگهانی موجب تحلیل روح و ضعف قلب می‌شود.

این پزشک و متخصص طب ایرانی تاکید کردند: افراد باید از خوردن غذاهای غلیظ، پرخوری و درهم‌خوری پرهیز کنند و به صورت روزانه و مستمر ورزش کنند. البته ورزش باید متناسب با توان فرد باشد به‌طوری‌که به بدن فشار وارد نشود.

ایشان ادامه دادند: در خصوص پیشگیری از بیماری‌های قلبی پرهیز از خشم و اندوه و دیرخوابیدن، عدم استنشاق بوهای ناخوشایند و در عوض بوئیدن گیاهان و میوه‌های خوش عطر و بو مثل گل‌سرخ، بیدمشک، گلاب و ریحان، عدم انجام ورزش‌های سنگین و مصرف غذاهای نامناسب مثل پیتزا، لازانیا، ماکارانی، الویه و... توصیه می‌شود.

دکتر فیروزی با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی گفتند: خوردن گوشت بره، بزغاله، بلدرچین، ماهی‌های ریز مثل کیلکا و میوه‌هایی مثل سیب، به، گلابی، انار، لیمو، نارنج، به تقویت قلب کمک میکند. همچنین مصرف مربای سیب، به، بالنگ توصیه می‌شود‌.

این متخصص قلب و عروق در پایان گفتند: از مهمترین نوشیدنی‌های سنتی که به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند می‌توان به شربت گلاب که با ترکیب آب، عسل و تخم ریحان آمده می‌شود و شربت بهار نارنج که با ترکیب عرق بهارنارنج، تخم فرنجمشک و کمی آب و عسل آماده می‌شود، به تقویت قلب کمک می‌کند.

منبع مطلب: دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی