دکتر مریمالسادات پاکنژاد با اشاره به نزدیکی بازگشایی مدارسف در خصوص تغذیه مناسب دانشآموزان توصیههایی را ارائه کردند.
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر مریمالسادات پاکنژاد، پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش آموزان گفتند: باید برای تهیه میان وعده بچهها در مدرسه، از پیش برنامهریزی کنیدف زیرا دانشآموزی که صبحانه و میانوعده مناسب نخورد در مدرسه بیحوصله، خسته و بیدقت است. ایشان توصیه کردند که انواع مغزیجات، همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیلهای شیرین مثل کشمش و مویز و یا نخودچی به عنوان خوراکی برای بچهها مناسب است. دکتر پاکنژاد افزودند: میتوان مغزیجات را به صورت پودر شده درون شیر ریخت و یا با مقداری شیره انگور یا خرما مخلوط کرد. همچنین میتوان خرما را با انواع مغزها چرخ کرد و به صورت توپک به بچه ها داد یا از مغزها لوز تهیه کرد. این پزشک و متخصص با بیان اینکه یبوست مشکل شایعی در بین بچهها است توصیه کرد که حتما مقداری انجیر در خوراکیهای بچهها قرار داده شود. دکتر پاکنژاد افزودند: یکی از خوراکیهایی که خیلی مناسب بچهها است، نارگیل رنده شده مخلوط با شکر است که انرژی زیادی به بچهها میدهد و بسیار مغذی است و بسیاری از بیماریهای آنها را نیز درمان میکند. ایشان با بیان اینکه از دسته حبوبات نخود بسیار مفید است، اظهار داشت: میتوان با نخود غذاهای متنوعی همچون فلافل، کتلت نخود، شامی لپه را به شکل ساندویچ برای بچهها درست کرد یا حتی نخود را پخته و با کره و آویشن و آبلیمو مخلوط کرد و به عنوان میان وعده در اختیار بچهها قرار داد. دکتر پاکنژاد ادامه دادند: انواع ساندویچها مثل ساندویچ املت و نان و پنیر با سبزی یا گردو و یا مربا و یا ساندویچهایی مثل همبرگر خانگی، پوره سیبزمینی، فلافل و... برای بچهها مناسب است. ایشان افزودند: یکسری خوراکیها مثل فرنی، شیربرنج و شلهزرد برای بچههای لاغر و کم بنیه مناسبتر است. همچنین سمنو، سوپ، خوراک عدسی یا لوبیا به عنوان میانوعده خوب است. این پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه میوهها سرشار از ویتامین هستند و میتوان به عنوان میان وعده در مدرسه به دانش آموزان داد، گفتند: سیب بهترین میوه برای بچهها است، خصوصا بچههایی که یک مقدار دچار اضطراب و تنشهای عصبی هستند و یا رفلاکس معده دارند. حتی میتوان به صورت کمپوت درست کرد. در کنار میوهها میتوان از سبزیجات پخته همچون هویچ، شلغم یا لبو نیز به عنوان میانوعده دانش آموزان استفاده کرد. خصوصا در فصل سرما که سرماخوردگی شیوع دارد. دکتر پاکنژاد ادامه داد: نوشیدنی مثل شیرعسل، شیر همراه مغزیجات، شربت عسل یا شربت شیره انگور مناسب است. همچنین شکر سرخ که در شیر حل شود، برای یبوست دانش آموزان مناسب است. ایشان اظهار داشتند: عمدتا غذاهای سنتی ما سالم هستند؛ انواع خورشتها و آشها و سوپها به شرطی که ادویه زیادی نداشته باشند و نمک زیادی نداشته باشند، برای وعده اصلی دانشآموزان که ساعات طولانی در مدارس هستند، مناسب است. دکتر پاکنژاد با اشاره به اهمیت خواب بچهها در دوران مدرسه گفتند: بچههایی که مزاج خشکی دارند، عموما لاغر هستند و به راحتی به خواب نمیروند؛ بنابراین باید غذاهایی بخورند که رطوبت دارند. خوردن کاهو یا آشها و سوپها یا استفاده موضعی از روغنها مثل روغن کدو، بادام و بنفشه و شیربادام به داشتن خواب خوب کمک میکند. این پزشک و متخصص طب ایرانی در پایان گفتند: مشکلات جسمی و ذهنی دانشآموزان در مدرسه با کمبود تغذیه و الگوهای غذایی ارتباط نزدیکی دارد و تاثیر مستقیمی بر یادگیری آنها میگذارد، علاوه بر والدین که باید تغذیه مناسب را در اختیار دانش آموزان قرار دهند؛ مدارس نیز باید غذاها و میان وعدههای مناسب را در بوفهها به فروش برسانند.