در آلرژی بهاری معمولا افراد دچار سرخی چشم و چهره میشوند، سوزش و خارش بینی دارند و رطوبتهایی که سوزان هستند از چشم و بینی خارج میشوند.
از دیدگاه طب سنتی گاهی گرم شدن یا سرد شدن بیش از حد مغز و گاهی نیز مشکلات معده و شُل بودن دریچه معده، منجر به بروز چنین مشکلی میشود.
مکانیسمهای مختلفی برای آن ذکر شده است.گاهی بدن نیز محلی از مواد زائد و فضولات میشود و یکی از مسیرهای دفعی آن از طریق زکام و نزله از بدن خارج میشوند.
با توجه به اینکه در فصل بهار حرارت افزایش پیدا میکند، موادی که در بدن تجمع کردند شروع به پخته شدن و نضج میکنند.
یکی از راههای دفعی نیز از طریق خروج مواد از مغز، از راه زکام و نزله است؛ در واقع علت تشدید آلرژیها در فصل بهار همین است.
نکته مهم دیگر، راههای دفعی دیگر است؛ به طوری که افراد حتما لینت مزاج داشته باشند و اگر ندارند شکم خود را با ملینهای انجیر و آلو بخارا به شکلی که افراد دارای طبع گرم تر آلو بخورند، نرم کنند تا مواد بدن مضر دفع شود.
بهتر است تا جایی که امکان دارد از مصرف سرخ کردنی پرهیز شود، همچنین از مصرف ترشیها که تشدید کننده هستند بپرهیزید.
علائم آلرژی بیشتر با علائم زکام از دیدگاه طب سنتی تطبیق دارد و معمولا افراد دچار سرخی چشم و چهره میشوند، سوزش و خارش بینی دارند و رطوبتهایی که سوزان هستند از چشم و بینی خارج میشوند.
بهتر است این افراد مصرف غذا را کم کنند، گوشت کمتر مصرف کنند و از غذاهایی که رقیق کننده خون هستند مانند آش جو که بسیار موثر است، استفاده شود.
در این حالت بیمار میتواند سه روز از آش جو استفاده کند و گاهی مصرف ماءالشعیر طبی را نیز توصیه میکنیم. آش جویی که در آ ن سبزیجاتی مثل گشنیز قرار دارد، بسیار خوب است؛ ضمن اینکه در داخل آن میتوان حبوباتی مثل ماش و نیز گوشت مرغ بریزیم.
میتوان روغن بادام شیرین استفاده شود تا لینت مزاج بهتری داشته باشد. همین طور غذاهای دیگر مثل پلو با ماش، پلو با عدس یا آش عدس و سبزیجاتی مثل اسفناج کمک کننده هستند.
مصرف میوههایی مانند لیموشیرین و مغز خیار خوب است، بهتر است غذاهای تند و شور نخوریم.
کارهای دیگری مثل خونگیری نیز آن هم توسط پزشک میتواند انجام شود، در هر صورت باید علت اصلی بیماری برطرف شود و بعد از برطرف کردن علت، علامت درمانیها انجام شود.
منبع مطلب: انجمن علمی طب سنتی ایران