برگزاری هفتمین جلسه کارگروه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی قرارگاه

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، هفتمین جلسه با حضور آقای دکتر سید علی مظفرپور، آقای دکتر اکبر حاجی زاده، آقای دکتر محسن رضازاده، آقای دکتر محمود کیانی، آقای دکتر حسین مرادی، آقای دکتر ابوالحسن حسینی، خانم دکتر نرجس گرجی، خانم دکتر زهرا معماریانی، خانم دکتر مائده رزقی، خانم سیده فاطمه مظفرپور، آقای دکتر آزادبخت عضو محترم هیات علمی و رئیس بنیاد نخبگان و مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران و آقای دکتر عباسپور معاون محترم تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان به عنوان مهمان جلسه، در روز یکشنبه 1401/6/6 در دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی بابل، برگزار گردید.

در ابتدای جلسه، گزارشی از تنظیم و ارسال نامه از طرف جناب آقای دکتر مظفرپور به ریاست دانشگاه علوم پزشکی ساری و معاونت غذا و دارو آن دانشگاه، جهت استعلام آخرین تغییرات روند اخذ مجوز تولید و پروانه بهره برداری در حوزه داروهای گیاهی، ارائه نمودند و مسئولیت پیگیری نامه را به معاون محترم غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل سپردند.

در ادامه جلسه، آقای دکتر آزادبخت به بیان تجربیات و راهکارهای کاربردی و چالش‌های موجود در مسیر تولید داروهای گیاهی پرداختند. آقای دکتر عباسپور نیز مطالبی را درباره کشت و چالش‌های موجود در مسیر کشت گیاهان دارویی از دیدگاه جهاد کشاورزی بیان نمودند و پیشنهاد کردند شبکه سازی و پیوستگی زنجیره دانش بنیان، مساله مهمی می‌باشد. همچنین ایشان بیان داشتند که در راستای کشت گیاهان دارویی باید یک نگاهی کلی به حوزه سیاستگذاری‏های بالادستی از جمله برنامه توسعه بلند مدت، حوزه مصوبات مجلس و حوزه جهاد کشاورزی داشته باشیم. در ادامه جلسه، اعضای محترم کارگروه، یک به یک به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند از جمله بیان شد که داروهای گیاهی زیرمجموعه داروهای پیشرفته مهندسی پزشکی می‌باشد که در راستای تأسیس شرکت دارای محصول دانش‌بنیان باید به مواردی از جمله مواد اولیه، اسانس، عصاره، ترکیبات، مواد موثره گیاهی، انواع فرمولاسیون، بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی گیاهی و ... توجه گردد.

همچنین عناوین زیر مورد بحث و تبادل نظر توسط اعضای محترم کارگروه قرار گرفت:

محصولات دانش‌بنیان در حیطه گیاهان دارویی باید شناسایی و پیدا شود.
درباره دانش‌بنیان بودن محصول، معاون علمی تصمیم‌‏گیر است.
تسهیل سیستم اداری در روند تولید دانش‌بنیان
اهداف کلی این کارگروه تدوین گردد.
در پایان جلسه، دکتر مظفرپور به جمع‌بندی مطالب پرداختند و طراحی پیش‌نویس گزارش جلسات کارگروه را به خانم دکتر گرجی و خانم دکتر معماریانی محول نمودند.