فهرست

توصیه‌ها و محدودیت‌های غذایی مزاج گرم و تر (دموی مزاج)

افرادی که مزاج گرم و تر دارند و در اصطلاح رایج دموی مزاج هستند با توجه به غلبه خلط دم در آنها بهتر است از مصرف غذاهایی که سبب تولید بیشتر خلط دم می‌شوند اجتناب نمایند. این افراد در مجموع باید غذاهایی با کالری کم و بیشتر میوه‌جات و سبزیجات مصرف نمایند و مصرف غذاهای گوشتی و پروتئینی و نیز چربی و شیرینی‌جات را به حداقل ممکن کاهش دهند. دستورات غذایی زیر جهت حفظ سلامتی این گروه مزاجی توصیه می‌گردد:

غذاهایی که با مزاج گرم و تر سازگاری بیشتری دارند و توصیه می‌شود آنها را بیشتر مصرف کنید:

گوشت و غذا: نان جو، آش جو، سوپ جو، سالاد فصل، غذای خام ( میوه و سبزی )، خورشت کدو، گوشت گوساله و ماهی

سبزیجات: کاهو، تمبر هندی، لیموترش تازه، کدوخورشتی، خرفه و اسفناج

میوه و آجیل: سیب با پوست، گلابی، خیار، انار، نارنگی، نارنج، لیموشیرین، غوره، آلو بخارا، توت تازه، آلبالو، آلوچه و کیوی

غلات و حبوبات: جو، حبوبات و غلات جوانه زده (ماش، عدس، …)

روغن و لبنیات: روغن زیتون و روغن کنجد

ادویه جات و طعم دهنده: اسفرزه، خاکشیر، بارهنگ، سماق، لیمو عمانی، آلبالو اخته، لواشک خانگی، ترشک و قره قورت، رب انار

نوشیدنی: آب خنک با آب لیموی تازه، آب زرشک، ، آب انار، شربت رب انار و عسل به مقدار کم

غذاهایی که بهتر است از مصرف بیش از حد آنها پرهیز کنید:

گوشت و غذا: انواع گوشت قرمز خصوصاً گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، گوشت اردک، تخم اردک، رشته فرنگی، ماکارونی، کیک و بیسکوییت، حلیم‌ها، چربی‌ها، غذاهای شور و‌ غذاهای شیرین

سبزیجات: زنجبیل تازه، پیاز و سیر

میوه و آجیل: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر و گردو

غلات و حبوبات: گندم و حبوبات

روغن و لبنیات: دنبه، روغن محلی، خامه، کره و پنیر خامه‌ای

ادویه جات و طعم دهنده: فلفل سیاه، زنجبیل خشک، رازیانه، نعناع، آویشن و شوید

نوشیدنی: عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، هل، زعفران، دارچین و چای سبز

منبع مطلب: دکتر مرتضی مجاهدی