فهرست

تدابیر فصل تابستان در طب سنتی ایرانی​​​​​​​

 

  • طبیعت فصل تابستان گرم و خشک است و کودکان و جوانان که مزاج گرمتری دارند، در این فصل مستعد گرمازدگی هستند، لذا رعایت تدابیر این فصل برای آنها ضروری‌تر است.
     
  • اکثر گوشت‌ها مانند گوشت گوسفند، شتر، بلدرچین طبیعت گرمی دارند، توصیه می‌شود از مصرف زیاد گوشت در این فصل پرهیز گردد.
     
  • در وعده ناهار بهتر است غذاهای سبک و زود هضم میل شود.
     
  • میوه‌های این فصل مانند شاه توت، هلو، زردآلو، آلبالو و گیلاس برای افرادی که مشکلات گوارشی مانند نفخ و آبریزش دهان ندارند بسیار مناسب و در تعدیل حرارت بدن در گرمای تابستان کمک کننده می‌باشد. 
     
  • برای رفع تشنگی در تابستان، شربت سکنجبین، شربت آلبالو، شربت ریواس، شربت زرشک و شربت لیمو توصیه می‌شود.
     
  • ورزش مفرط و شدید در تابستان توصیه نمی‌شود؛ بهتر است ورزش در ساعاتی که هوا خنک‌تر است انجام شود.                             
                                                                                                               

                                                                                                                                                 منبع مطلب: انجمن علمی طب ایرانی