فهرست

توصیه‌های کلیدی طب ایرانی برای روزه‌داری در ماه مبارک رمضان

دکتر محمد خدادوست مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در سخنان قبل از خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار داشتند: از آنجا که در سال‌های اخیر ماه مبارک رمضان با فصل گرم سال تقارن پیدا کرده و روزها طولانی هستند، به همین دلیل گرسنگی و تشنگی نیز زیاد بوده و حرارت معده بالا می‌رود، از این رو توصیه می‌شود روزه‌داران افطار را با نوشیدنی‌های سرد باز نکنند.

ایشان با بیان اینکه در طب سنتی توصیه شده افطار با یک فنجان آب ولرم و خرما، یا شیر گرم و خرما و یا سکنجبین باز شود تا حرارت بالای معده ناشی از گرسنگی در طول روز فروکش کند، ادامه دادند: مساله دیگر اینکه افطار با آب ولرم و خرما موجب می‌شود قند خرما به سرعت جذب شده و از اشتهای کاذب کاسته شود که این موضوع به صحت دستگاه گوارش کمک می کند.

مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کردند: معمولا در ایام ماه مبارک رمضان، انواع مواد غذایی اعم از حلیم، آش و شله زرد وجود دارد که این غذاها از آنجا که هضم آن در معده و در فصل گرم سال ضعیف است توصیه نمی‌شود و البته باید توجه داشت که در هنگام افطار انواع مواد غذایی خورده نشود، زیرا فاصله افطار تا سحر کوتاه است و باید بعد از افطار و فاصله دو ساعته قبل از خواب، یک افطاری سبک و نوشیدنی‌های خنک میل شود.

دکتر خدادوست با اشاره به اینکه باید در هنگام افطار از سبزی خوردن استفاده شود زیرا یبوست را از بین می‌برد، اظهار داشتند: وعده سحری باید کامل میل شود تا بدن بتواند 15 تا 16 ساعت گرسنگی در طول روز را تحمل کند. البته روزه‌داران توجه کنند که تا دو ساعت بعد از صرف وعده سحری نباید استراحت کنند.

ایشان یادآور شدند: برای رفع تشنگی و پرهیز از پرخوری در طب سنتی ایرانی توصیه شده که از ترکیب عرق کاسنی و شاه تره، یا فالوده خیار و سکنجبین و یا هندوانه و سکنجبین استفاده شود و در طول روز نیز روزه‌داران استراحت یکی دو ساعته، البته تا قبل از اذان مغرب داشته باشند تا به تجدید قوا و بازگشت رطوبت بدن کمک شود.

منبع مطلب: انجمن علمی طب ایرانی